Ontdek de ideale witte keuken bij KüchenTreff Dieren

De witte keuken is al jaren met stip op nummer één de meest verkochte keukenkleur. Dat is makkelijke te verklaren. Een witte keuken is tijdloos en oogt ruimer, is fris, weerkaatst licht en is overal mee te combineren. Misschien heb je al de keuze voor een witte keuken gemaakt, maar dan ben je er nog niet. Ga je voor glans, mat, off-white of ijzig wit? Je wilt een keuze maken over de stijl, de werkbladen die mooi bij een witte keuken staan en welke accessoires je kiest. Wij inspireren je graag.

Een witte keuken is tijdloos, overal mee te combineren en oogt ruimer

De witte keuken in de landelijke, farmhouse of country stijl

De landelijke keuken kenmerkt zich door lichte kleuren (alhoewel olijfgroen ook populair is), dus wit past hier perfect bij.  De landelijke witte keuken wordt vaak gecombineerd met houten elementen, zoals een houten vloer, werkblad of wandplanken. De tint wit maakt in de farmhouse of country stijl niet veel uit. Dat ligt helemaal aan jouw smaak. Helder wit kan de farmhouse keuken net een modernere of stoerdere uitstraling geven. Een meer beige tint geeft een warme, klassieke sfeer die zo goed past bij de landelijke keuken.

Creëer je eigen luxe witte droomkeuken van Duitse kwaliteit bij KüchenTreff Dieren.

De moderne en strakke witte keuken

Eigenlijk kan je niet mis gaan met de combi wit en modern. Je ziet ‘m overal terugkomen. Ga voor een greeploos en hoogglans afwerking voor een minimalistische uitstraling. Juist deze keukenstijl en -kleur leent zich perfect om gecombineerd te worden met elke andere kleur die er maar bestaat. Creëer een uitgesproken contrast door de witte keuken te combineren met zwarte accenten of juist een kleurrijke achterwand.

Ibiza of Scandinavisch?

Een opkomende trend is de Ibiza keuken. Deze stijl wordt gekenmerkt door lichte en natuurlijke kleuren. Witte keukens met veel houten elementen. Het hout heeft in dit geval een verweerde (oude) look, in tegenstelling tot het gladde lichte hout wat je ziet in de Scandinavische stijl. In de Ibiza-stijl komen ook veel bohemien invloeden terug zoals rotan, macramé en terracotta aardewerk. De Scandinavische keuken is gericht op minimalisme en rust. Gladde oppervlakken, rustige kleuren en georganiseerd. In deze stijl kun je prima je servies als decoratie gebruiken.

Kom langs en laat je inspireren

We nemen graag de tijd om je te helpen met een persoonlijk advies op maat voor jouw nieuwe keuken.

Met welke kleuren kun je de witte keuken het best combineren?

Wit kun je uiteraard met vrijwel alles combineren. Dat is juist vaak de voornaamste reden dat mensen voor wit kiezen. Als je verzekerd wilt zijn dat de keuken met de tijd mee kan kun je het beste kiezen voor neutrale of natuurlijke kleuren. Je kunt dan met keukenaccessoires of bijvoorbeeld de achterwand variëren om af en toe je keuken een nieuwe look te geven. We kunnen de kleurcombinaties voor de witte keuken verdelen in meerdere categorieën:

 • Natuurlijke materialen
 • Grijs-tinten
 • Kleur

Natuurlijke materialen

Marmer

Marmer is bij uitstek geschikt om te combineren met de witte keuken in de vorm van een werkblad of achterwand. Echt marmer komt in veel verschillende tinten voor, variërend van grijs, tot roze en wit. Zwart marmer is officieel geen marmer, maar zwarte natuursteen. Echter kan ook een zwarte marmer-look (met bijvoorbeeld gouden of grijze aders) een prachtig contrast en chique uitstraling geven aan je keuken. Laat je goed adviseren, want marmer vergt extra onderhoud. 

Beton

De beton-look is niet weg te slaan uit de keuken. Het geeft een stoerdere uitstraling, maar is niet enorm uitgesproken. Beton is er ook weer in veel verschillende tinten en afwerkingen te verkrijgen. Wat dacht je van wit beton? Je witte keuken blijft dan in dezelfde kleur, maar door te spelen met de texturen van de materialen creëer je toch een interessant geheel.

Hout

Of het nu om teak, bamboe, mahonie, notenhout, eik, beuk of een ander soort, je kunt ze allemaal terugvinden in de keuken. De uitstraling van hout kan enorm verschillen afhankelijk van de behandeling en leeftijd. Overigens betekent hout in de keuken niet altijd massief echt hout. Vrijwel iedere houtsoort is ook te verkrijgen in fineer. Het verschil is eigenlijk niet te zien. 

Grijstinten

Zeker in de moderne keuken is een vaak geziene keuze om de witte keuken te combineren met grijstinten. Van lichtgrijs tot antraciet tot diep mat-zwart. Een hard contrast tussen zwart en wit kan prachtig staan in de moderne keukenstijl.

Kleurkeuzes, keuzes, keuzes

Je kunt eindeloos veel kleuren combineren met wit uiteraard. Waar ga je de kleur aanbrengen? Onderdelen in kleur gaan de aandacht trekken. Ben je wat voorzichtig met kleur? Of wil je niet 10 jaar vastzitten aan dezelfde kleur keuken? Onderzoek dan eens de optie om bijvoorbeeld kleur aan te brengen op de achterwand van de keuken, terwijl je de keuken zelf volledig neutraal houdt. Zo’n achterwand is een stuk minder ingrijpend om na een tijdje aan te passen.

Glans, zijde of mat? Ondertoon?

Het ene wit is het andere niet. Omdat het zo’n populaire kleur is er enorm veel keuze in. Je kunt kiezen voor een warme of juist koele ondertoon afhankelijk van je smaak en bijvoorbeeld het licht in je keuken. Qua afwerking is er ook weer veel te kiezen. Een hoogglans en gladde structuur zie je veel terug in de moderne keuken. Neem hierbij ook de lichtinval en grote van je keuken mee. Heb je een wat kleinere ruimte of minder natuurlijk daglicht? Een hoogglans front kan het daglicht iets weerkaatsen waardoor het de ruimte optisch wat vergroot. Als er juist heel veel licht binnenkomt kan er een vervelende schittering ontstaan, dus kijk goed wat er bij jou en de ruimte past.

In de laatste jaren zien we de matte keuken in grote populariteit stijgen, maar wel voornamelijk bij keukens in kleur (zoals zwart, olijfgroen, wijnrood of ‘greige’). Sommigen zijn bang dat een matte witte keuken er mogelijk goedkoop uitziet. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Keukenaccessoires en afwerking zoals greeptype hebben veel invloed op het uiteindelijke plaatje. Bij het combineren van de materialen in je keuken kun je spelen met contrasten tussen mat en glans. Een adviseur uit de showroom kan je helpen bij het kiezen tussen deze verschillende afwerkingen.

Alle voordelen van een witte keuken op een rij

 • Oogt ruimtelijker
 • Met alles te combineren
 • Past in iedere keukenstijl
 • Best verkochte keukenkleur aller tijden
 • Extreem veel keuze
 • Past in ieder budget

Een witte keuken past in iedere stijl en ook in ieder budget. Een neutrale kleur die overal bij past. Daar kun je eigenlijk niets fout mee doen. Ga je binnenkort je huis verkopen? Dan kan een witte keuken een goede keuze zijn voor de doorverkoopwaarde aan de nieuwe eigenaren. Nog even alle voordelen van een witte keuken op een rijtje:

 • Het laat de keuken ruimtelijker ogen. Dus een extra voordeel als je te maken hebt met een compacte keuken.
 • Met alles te combineren. Je kunt helemaal los gaan op keukenaccessoires, die je na een tijdje gemakkelijker kunt vervangen voor weer een nieuwe look.
 • Het is een van de best verkochte keukenkleuren ooit. Dat is natuurlijk niet voor niets.
 • Extreem veel keuze. Type afwerking, glans, wit, textuur, combinaties, luxe of juist met een klein budget, iedere keukenshowroom heeft wel verschillende opties voor de witte keuken.
 • Past in ieder budget. De witte keuken is er voor iedereen.

Kom langs en laat je inspireren

We nemen graag de tijd om je te helpen met een persoonlijk advies op maat voor jouw nieuwe keuken.