Ontdek de minimalistische keukenstijl

Less is more. Bij een open keuken of een kleine ruimte is een minimalistische keuken een prachtige optie. Eigenlijk kan deze stijl in elke grootte. Minimalistische keukens hebben vaak een elegant en tijdloos design, die niet trendgevoelig is. Lichte kleuren zoals wit, lichtgrijs, beige, greige en pastel maken de minimalistische keuken optisch groter en brengt veel licht in de ruimte.

De afwerking van deze stijl is bepalend: geen (zichtbare) handgrepen, fijne strakke lijnen en geen zichtbare accessoires op het aanrecht. We zien ook veel de keuze voor subtiele matzwarte accenten die bijvoorbeeld te zien zijn in de waterkraan en wasbak. Je zou bijna kunnen stellen dat deze stijl het tegenovergestelde is van een industriële keuken, die robuust, donker en grof kan zijn.

Less is more. Een greeploze keuken met strakke lijnen.

Lux hoogglans grijs
Lux minimalistische keuken, hoogglans grijs

Greeploos

Kenmerkend voor deze stijl is dat een minimalistische keuken vrijwel altijd greeploos is. Met moderne en gebruiksvriendelijke push-to-open technologie hou je de fronten strak. Overweeg eens een infreesgreep, waarbij er een uitsparing wordt gemaakt in de bovenzijde van het front en er dus niets uit je keukenkastje steekt. Wil je toch een uitstekende handgreep? Er zijn ook mooie opties met bijvoorbeeld een minimalistische rvs handgreep die bevestigd wordt over de hele lengte van de lade of deur.

Ingefreesde greep
Minimalistische keukens

Creëer je eigen luxe minimalistische droomkeuken van Duitse kwaliteit bij KüchenTreff Dieren.

Volledig weggewerkte apparatuur

Vermijd zoveel mogelijke losse apparaten in de ruimte. Koelkast, vaatwasser en de afvalbak kunnen netjes weggewerkt worden in keukenkasten. De waterkoker kan vervangen worden met een Quooker. Strak afgewerkte inbouwapparatuur geeft je keuken een rustige en luxe uitstraling. Bij KüchenTreff is er een ruim aanbod wat betreft inbouwapparatuur. Bekijk ook eens minimalistische opties zoals een afzuigkap die is verwerkt in de inductie kookplaat. 

Onderkasten voeren de boventoon

De echte minimalist zal niet veel ruimte nodig hebben voor keukenspullen. Wie het minimalisme maximaal wil doorvoeren kan zelfs kiezen voor het weglaten van de bovenkasten — een nieuwe trend die we steeds vaker zien. Extra bergruimte kan worden gecreëerd in een kookeiland, hoekkast of een plafondhoge kastenwand op een andere locatie in de ruimte. 

Minimalistische keuken in articwit matglas
Scandinavisch design servies

De Scandinavische keukenstijl

De minimalistische en Scandinavisch geïnspireerde stijl liggen dichtbij elkaar. Wat is dan precies het verschil? In de Scandi-stijl wordt veel gebruik gemaakt van hout. Of het nu het werkblad, de fronten, de vloer of de accessoires zijn, hout kan niet ontbreken in deze stijl. In de minimalistische keuken is dit niet per se een vereiste en kun je spelen met de combinatie van verschillende materialen—zolang het maar strak blijft ogen.

In tegenstelling tot minimalistisch wordt er in de Scandinavische stijl wel gebruik gemaakt van accessoires. Ook al wordt dit vaak ook beperkt tot een paar houten snijplanken, witte vazen of luxe olijfolie-flessen.

De grote overlap tussen de twee stijlen is vooral het kleurgebruik: heel licht en ruimtelijk. Alhoewel de Scandinavische stijl meer neigt naar warmte en de minimalistische stijl ook prima koele kleuren aankan.

Kom langs en laat je inspireren

We nemen graag de tijd om je te helpen met een persoonlijk advies op maat voor jouw nieuwe keuken.